Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 05. 07.

Megjelent a Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Tanács pályázati kiírása

2010. 05. 07. - Gyermek és ifjúsági programok
személyes kedvenceim közé teszem

A Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Tanács nyílt ifjúsági célú pályázatokat hirdet négy pályázati kategória keretében, közép-magyarországi ifjúságszakmai fejlesztések támogatására (A pályázat kódja: IFJ-GY-KM-10-A/B/C/D).

A Tanács összesen 16 385 600 Ft-ot oszt szét a beérkező gyermek és ifjúsági célú pályázatok között az alábbi pályázati kategóriák keretében:

„A” kategória: Meglévő ifjúsági közösségi terek, ifjúsági irodák, ifjúsági információs pontok fejlesztéséhez szükséges karbantartás, felújítás illetve kis értékű tárgyi eszközök beszerzésének támogatása

A pályázat célja olyan felújítás illetve kis értékű tárgyi eszközök beszerzése legalább már egy éve működő közösségi terek, ifjúsági irodák, ifjúsági információs pontok esetében, melyek elősegítik azok kulturáltabb, színvonalasabb működtetését.

„B” kategória: Ifjúsági civil szervezetek települések és budapesti kerületek közötti együttműködés fejlesztésének támogatása

Olyan ifjúsági szervezetek összefogásával megvalósuló települések vagy kerületek közötti szabadidős programok, folyamatok támogatása, amelyek hozzájárulnak az egymástól függetlenül alakuló helyi ifjúsági kezdeményezések tapasztalatainak megosztásához, a tapasztalatok közös továbbfejlesztéséhez, valamint a programon résztvevő gyermekek, fiatalok közösséggé formálásához, képességeik, önismeretük fejlesztéséhez, környezettudatos szemléletük kialakításához. (Együttműködés lehetséges a régióban lévő település és település, település és budapesti kerület illetve budapesti kerületek között)

„C” kategória: Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Fórum támogatására

Olyan legalább kétnapos regionális konferencia támogatása, amely a régióban folyó ifjúsági munka szereplőinek biztosít lehetőséget a közösségi munkában rejlő értékek, a közösségi és szervezeti élet bemutatására, a legjobb gyakorlatok, mint tapasztalatok cseréjére, az ismeretek bővítésére, az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. A program másik fő célja az ifjúsági civil szervezetek összefogásának, koordinációjának segítése illetve civil szervezetek és az önkormányzatok közötti lehetséges együttműködések kezdeményezése. (A pályázat keretében, a rendezvény megvalósulása után, kötelező egy kiadvány készítése a régiós ifjúsági értékek, eredmények bemutatásáról)

„D” kategória: Az ifjúsági szakma szereplői számára nyújtott képzések, belső fejlesztési folyamatok támogatására

Olyan minimum 12 fővel és legalább 16 órában megvalósuló képzések (pl. szupervíziós ülések), tanfolyamok, szakmai műhelyek támogatása, amelyek lehetőséget teremtenek az ifjúsággal foglalkozó szakemberek, települési és kerületi szinten gyermek és ifjúsági önkormányzatok illetve ifjúsági civil szervezetek számára fontos, a hatékony működéshez szükséges kulcskompetenciák elsajátítására, belső fejlesztési folyamatok, illetve meglévő tudásuk megosztására.

Beadható pályázatok száma

Jelen pályázati felhívásra egy pályázó kategóriánként csak egy pályázatot nyújthat be.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kategóriánként külön űrlapon kell benyújtani a pályázatokat az EPER-ben, az alábbi kategória kódok alapján:

IFJ-GY-KM-10-A - Meglévő ifjúsági közösségi terek, ifjúsági irodák, ifjúsági információs pontok fejlesztéséhez szükséges karbantartás, felújítás illetve kis értékű tárgyi eszközök beszerzésének támogatása

IFJ-GY-KM-10- B - Ifjúsági civil szervezetek települések és budapesti kerületek közötti együttműködés fejlesztésének támogatása

IFJ-GY-KM-10-C - Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Fórum támogatására

IFJ-GY-KM-10-D - Az ifjúsági szakma szereplői számára nyújtott képzések, belső fejlesztési folyamatok támogatására

A pályázatok benyújtásának határideje mind a négy kategória esetében:
2010. június 7. 24:00 óra

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

IFJ-GY-KM-10-A/B/C/D - részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése>>

IFJ-GY-KM-10-A/B/C/D - részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése>>

IFJ-GY-KM-10-A/B/C/D - részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése>>

IFJ-GY-KM-10-A/B/C/D - részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése>>

A pályázatot mind a négy kategória esetében elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.

További információk az internetes pályázáshoz>>

További információk:

A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, www.mobilitas.hu valamint a www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól

A pályázatok tartalmi és szakmai kérdéseivel kapcsolatban a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76., tel: 06-1/459-1030) nyújt segítséget.


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere

Eseménynaptár

2010. 06. 09
információs nap
2010. 06. 09
rendezvény