Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 02. 27.

IFJ-GY-DA-07-B pályázat meghirdetése

2007. 06. 13. - Gyermek és ifjúsági programok, Archív
személyes kedvenceim közé teszem

IFJ-GY-DA-07-B pályázat meghirdetése

A pályázat célja a fiatalok ismereteinek, készségeinek, az ifjúsági szervezetek innovációs képességének fejlesztése komplex mikro- és/vagy kistérségi szolgáltatások, programok nyújtásával. A meghirdetett pályázat olyan projekteket támogat, amelyekben megjelennek a fiatalok fejlesztését elősegítő minél szélesebb körű szolgáltatások a fiatalok aktív közreműködésével.

A fejlesztési projekt a fiatalok minél szélesebb körét érinti, új ifjúsági közösségek létrejöttét, vagy a már korábban indított közösségi kezdeményezések továbbfejlesztését segíti elő és hosszútávon megalapozza a térségi közösségi gondolkodást. A projektbe bevont szereplők, partnerek e pályázat segítségével képesek legyenek a II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében további fejlesztő projektek megvalósítására.

A Dél-alföldi régióban található mikro- és kistérségek, megyék ifjúságmegtartó erejének növelése mikrotérségi, kistérségi és/vagy megyei szintű ifjúsági közösségfejlesztő folyamatok segítségével; ifjúsági közösségek erősítése és az ifjúsági közélet élénkítése; a fiatalok közösségi aktivitásának növelése találkozók, képzések, fórumok keretében; az ifjúsági szervezetek szerepvállalásának ösztönzése a helyi társadalmakban; az esélyegyenlőség megteremtése.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 2.000.000,- Ft

A pályázat benyújtási határideje: 2007. július 13.

Papíralapú vagy elektronikus pályázat benyújtására jogosultak azon dél-alföldi székhelyű:

- társadalmi szervezetek (kivéve pártok és szakszervezetek)

- alapítványok (kivéve közalapítványok)

- közhasznú társaságok

- 5000 fő alatti településekről települési önkormányzatok

amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

- gyermek és ifjúsági célokat valósítanak meg, vagy

- gyermek és ifjúsági közösségeket fognak össze, vagy

- gyermek és ifjúsági közösségek számára szolgáltatásokat biztosítanak, vagy

- a gyermek és ifjúsági korosztályok érdekeinek képviseletét vállalták fel létesítő okiratukban

Papíros pályázat esetén a pályázatokat az alábbi címre kell beküldeni:

ESZA Kht Hazai Programigazgatóság

1590 Budapest, Postafiók 102.

Személyes leadásra kizárólag az ESZA Kht Hazai Programigazgatóságának ügyfélszolgálatánál (1145 Budapest, Amerikai út 96.) legkésőbb a beadási határidő napján 16:00 óráig van mód.

Postai feladásnál a bélyegző dátumát vesszük figyelembe.

Internetes pályázás:

A pályázatot elektronikus úton is be lehet nyújtani a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül a regisztrációs eljárást követően.

További információk az internetes pályázáshoz>>

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat stb. a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

Részletes pályázati felhívás megtekintése

IFJ-GY-DA-07-B

További információk:

A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, valamint a www.esf.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a, 9.00-15.00 óra között hívható (1)273-4250 telefonszámon, valamint az [email protected] e-mail címen is kaphatnak a pályázók.

A pályázatok tartalmi és szakmai kérdéseivel kapcsolatban a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda (6720 Szeged, Dózsa György utca 2.;Tel.: 62/540-788) nyújt segítséget.


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere