Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 05. 06.

IFJ-GY-10-A/B/C pályázatok meghirdetése

2010. 03. 31. - Gyermek és ifjúsági programok, Archív
személyes kedvenceim közé teszem

A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ESZA Nonprofit Kft.) a szociális és munkaügyi miniszter 6/2010. (III. 12.) SZMM rendelete, az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.), az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII.19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ámr.), a 85/2004. (IV.19.) Korm. rendelet, valamint a 2/1999. (IX.24.) ISM rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet gyermek- és ifjúsági szervezetek rendezvényeinek és közösségfejlesztő képzéseinek, valamint gyermek- és ifjúsági szervezetek által kiadott médiatermékek, egyéb kiadványok támogatására.

A pályázat céljai, kategóriái

a) „A” kategória: Gyermek- és ifjúsági szervezetek rendezvényeinek támogatása

Olyan értékközpontú és értékteremtő, országos jelentőséggel bíró gyermek és ifjúsági rendezvények támogatása, amelyek szervesen illeszkednek az országos gyermek- és/vagy ifjúsági szervezetek éves szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá olyan gyermek és ifjúsági rendezvények támogatása, amelyek e célok megvalósítása érdekében, legalább két tervezési statisztikai régió legalább hat településén működő szervezet részvételével valósulnak meg.

b) „B” kategória: Gyermek- és ifjúsági szervezetek közösségfejlesztő képzéseinek támogatása

Olyan közösségfejlesztő képzési programok (elsősorban forrásteremtés, kommunikáció, programszervezés, vezetőképzés tematikát magában foglaló, vagy önkéntesek képzésére irányuló) támogatása, melyek legalább két tervezési-statisztikai régió legalább hat településén működő szervezet vagy szervezetközi együttműködés részvételével által valósulnak meg, a közösséggé váláshoz, a közösség megerősítéséhez járulnak hozzá, vagy azt szolgálják.

c) „C” kategória: Gyermek- és ifjúsági szervezetek által kiadott médiatermékek, valamint egyéb kiadványaik támogatására

Olyan médiatermékek és egyéb kiadványok – magyar és/vagy idegen nyelvű - megjelenésének, előállításának támogatása, amelyek elősegítik a gyermek- és ifjúsági szervezetek híreinek belső és/vagy külső áramlását, segítséget nyújtanak a szervezetek tevékenységének, szolgáltatásainak és programjainak megismeréséhez, illetve melyek segítik a gyermek- és ifjúsági szervezetek működését és tájékoztatást adhatnak tevékenységükről, továbbá amelyek legalább két tervezési-statisztikai régió legalább hat településén működő szervezet vagy szervezetközi együttműködés részvételével valósulnak meg.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 62 700 000 Ft, továbbá a pályázat értékeléséig befolyó bevételek.

A pályázat benyújtási határideje: 2010. május 3. 24:00 óra

A pályázók köre:

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi feltételeknek megfelelő szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

a) társadalmi szervezetek

b) alapítványok

c) egyházak

d) egyházi szervezetek

e) egyházi fenntartású intézmények

f) egyházak ifjúsági szerveződései (kötelezettségvállaló szervezeten keresztül)

g) többcélú kistérségi társulások (2004. évi CVII. tv.);
amelyek a pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerében (Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben, továbbiakban: EPER) regisztráltak a Pályázati Útmutató 5.2 pontja szerint.

Beadható pályázatok száma

Jelen pályázati felhívásra egy pályázó kategóriánként csak egy pályázatot nyújthat be.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kategóriánként külön űrlapon kell benyújtani a pályázatokat az EPER-ben, az alábbi kategória kódok alapján:

IFJ-GY-10-A - Gyermek- és ifjúsági szervezetek rendezvényeinek támogatása

IFJ-GY-10-B - Gyermek- és ifjúsági szervezetek közösségfejlesztő képzéseinek támogatása

IFJ-GY-10-C - Gyermek- és ifjúsági szervezetek által kiadott médiatermékek, valamint egyéb kiadványaik támogatására

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat stb. a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

IFJ-GY-10-A részletes pályázati kiírás megtekintése >>
IFJ-GY-10-B részletes pályázati kiírás megtekintése >>
IFJ-GY-10-C részletes pályázati kiírás megtekintése >>

További információk:

A pályázati kiírás elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, www.mobilitas.hu és www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint az [email protected] e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.

  • hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,
  • keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,
  • péntekenként 9 és 14 óra között.

Internetes pályázás:

A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül a regisztrációs eljárást követően.

További információk az internetes pályázáshoz >>


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere