Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 02. 27.

HEFOP/2005/3.4.1 – a 3.4 intézkedés forrásainak átcsoportosítása

2006. 06. 08. - Uniós, Archív
személyes kedvenceim közé teszem

A HEFOP 3.4 intézkedésre még rendelkezésre álló keretösszeg átcsoportosítása következtében 11,5 milliárd Ft-ra no a HEFOP/2005/3.4.1 pályázati kiírásra felhasználható összeg. Ennek következtében nem kerül meghirdetésre a 3.4.2 „A Mikro- és kisvállalkozások versenyképességének és alkalmazkodó-képességének fejlesztését célzó képzések támogatása” című pályázati konstrukció.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Humáneroforrás-fejlesztési Operatív Program és EQUAL Program Irányító Hatósága (HEFOP IH) által, ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.) közreműködésével meghirdetett HEFOP/2005/3.4.1 „A vállalkozói készségek és a munkavállalók alkalmazkodóképességének fejlesztését célzó képzések támogatása” című pályázat beadási határideje 2006. április 24-én lejárt. A pályázati kiírásra beérkezett 1906 pályázat közül a felfüggesztés idopontja (március 23.) és a beadási határido között kimagaslóan nagy számú (760 db) pályázat érkezett.

A HEFOP Irányító Hatóság mindent elkövetett annak érdekében, hogy minél nagyobb pályázói kört tudjon támogatni, így a pályázatra rendelkezésre álló összeget megnöveli, az intézkedésben még rendelkezésre álló 3 milliárd forint átcsoportosításával.

Ennek következtében a tervezett HEFOP/2005/3.4.2 „A Mikro- és kisvállalkozások versenyképességének és alkalmazkodó-képességének fejlesztését célzó képzések támogatása” című pályázati konstrukció nem kerül meghirdetésre.

Mivel a támogatási igény az átcsoportosítás ellenére is messzemenoen meghaladja a rendelkezésre álló keretet, a felfüggesztés ideje alatt beérkezett 760 pályázat értékelésére teljes körűen nem kerülhet sor, elbírálásuk a pályázatok beérkezésének sorrendjében történik. Az átcsoportosított 3 milliárd forintos forrás a felfüggesztést követoen idorend szerinti sorrendben beérkezett elso 200 pályázat értékelését, illetve az ebbol várható mintegy 150 nyertes pályázat támogatását teszi lehetové. Ennek megfeleloen a 2006. április 6-án postára adott pályázatok kerülnek még szakmai értékelésre. Az ESZA Kht. minden pályázót levélben tájékoztat pályázata értékelésérol.

A beérkezett pályázatok nagy száma miatt a pályázatok feldolgozása, így a bírálati folyamat elhúzódik, ezért a pályázók szíves türelmét és megértését kérjük.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és a HEFOP Irányító Hatóság továbbra is prioritásként kezeli a vállalkozások munkavállalóinak képzési támogatását, és a jövoben a tervek szerint lehetoség fog nyílni hasonló pályázatok benyújtására.


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere