Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 05. 04.

Hatmilliós forgalmat várnak a harmadik Civil Liciten

2010. 05. 04. - ESZA
személyes kedvenceim közé teszem

Civil Licit logoA tavalyi árverés hárommilliós összbevételének duplájára számítanak idén a Civil Licit esélyegyenlőségi aukció szervezői. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen civil szervezetek kínálják árverésre az egyenlő bánásmód megteremtésére irányuló szolgáltatásaikat, melyekre vállalatok vezetői licitálhatnak majd 2010. június 9-én.

Míg az első alkalommal, 2008-ban, közel másfél millió forint értékben „keltek el” szolgáltatások a Civil Liciten, tavaly közel hárommillió forint folyt be a civil szervezetekhez, így idén is a duplázás a cél. A hatmilliós célszám azért is szembetűnő, mert az aukció nem a támogatásról, jótékonykodásról szól, helyette inkább egy jó üzleti lehetőségről mind a nonprofit, mind a for-profit szféra számára. A vállalati szféra részéről a tavalyi évben több mint harminc cég vett részt licitálóként az eseményen, mely azt jelzi, hogy egyre nagyobb a nyitottság és fogékonyság az ilyen irányú elköteleződésre és üzletre.

A Civil Licit egy olyan aukció, ahol civil szervezetek bocsátják árverésre azon esélyegyenlőséget elősegítő szolgáltatásaikat, melyek a cégek, vállalatok számára nyújthatnak szakmai segítséget produktív sokszínűségük, CSR szemléletük fejlesztésében. A felkínált termékekre, szolgáltatásokra vállalatok vezetői, képviselői licitálhatnak. A rendezvény idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre, az esemény támogatói az ESZA Nonprofit Kft., a MAG Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Civil Licit plusz humor 2010-ben

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is különleges eseménnyel párosul a Civil Licit szakmai rendezvény. A szervezők 2010-ben a humor eszközét választották arra, hogy a széles nyilvánosságot is bevonva bemutassák az esélyegyenlőség kapcsán előkerülő élethelyzeteket. Úgy vélik, hogy a humor jó és emberi kifejezőeszköze lehet sok, az egyenlő bánásmód kapcsán előkerülő problémának, jól rávilágíthat ezek lényegére, a nevetés továbbá enyhíteni tudja a kialakult feszültséget, az előítéleteket, a sokszor rosszul berögződött szokásokat. Hogy a humor milyen formában fog testet ölteni e kora nyári napon, azt a szervezők még titokban tartják.

A civil szervezetek a Civil Liciten való indulás jogát pályázat keretében nyerhetik el, melyre 2010. május 3-áig jelentkezhetnek. A beérkezett pályázatokat az előző évekhez hasonlóan egy független szakmai bizottság bírálja el. Az értékelést követően 15 szervezet 15 terméke kerül kalapács alá az aukción.

Párbeszéd civilek és vállalatok között

„A rendhagyó aukció egyik célja, hogy a civil szervezetek által az uniós programokon keresztül elsajátított és felhalmozott tudásanyag ne vesszen el, hanem jó gyakorlataikat, tapasztalataikat a vállalatok saját működésükbe átültessék. További célkitűzése a programnak az is, hogy utat mutasson a civil szektor számára abban, hogy programjaikat, projektjeiket hogyan lehet a for-profit szféra intézményei számára is érdekessé és „eladhatóvá” tenni. – mondta Lebovits Gábor az ESZA Nonprofit Kft. ügyvezetője. „Úgy véljük, hogy nagyon fontos minden olyan program, ami a két szektor közötti távolságot csökkenti, és amely a közöttük lévő együttműködés kialakítását segíti. A mi feladatunk pedig ebben az, hogy lehetőséget teremtsük akár egy ilyen rendezvény keretein belül is a civil és az üzleti szféra közötti partnerség kialakítására” – tette hozzá Lebovits.

„A Civil Licit olyan kezdeményezés, amelyet minden eszközzel érdemes a vállalati szféra figyelmébe ajánlani.” – mondta Ormosy Gábor, a MAG Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „A MAG Zrt., mint az EU-s vállalkozói pályázatok közreműködő szervezete, örömmel áll második alkalommal is a rendezvény mellé, hiszen a tavalyi tapasztalatok megerősítették azt a meggyőződésünket, hogy az esélyegyenlőségi erőfeszítések erős kultúraképző hatásuk mellett közvetve a vállalatok jövedelemtermelő képességére is pozitív hatással vannak. A MAG Zrt. nem csak támogatója, de résztvevője is a Civil Licitnek, és remélem, hogy 2009-hez hasonlóan, idén is sikerrel tudunk licitálni olyan szolgáltatásokra, amelyek tovább erősítik vállalatunk és kollégáink tudatosságát ezen a területen. A rendezvény olyan ügyeket, témákat, társadalmi problémákat és azok vállalati megnyilvánulásait állítja a középpontba – például fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek munkához jutása, romaintegráció kérdése, családbarát munkahelyi politika kialakítása, női esélyegyenlőség kérdése a munkahelyen –, melyek megoldása mindannyiunk, így a forprofit szféra feladata is.”

További információ, pályázatleadás: www.civillicit.hu


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere