Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 03. 03.

Egy intézkedést egy közreműködo szervezet kezel a HEFOP lebonyolítási rendszerében

2007. 01. 12. - Uniós, Archív
személyes kedvenceim közé teszem

Egy intézkedést egy közreműködo szervezet kezel a HEFOP lebonyolítási rendszerében

2007. január 1-től a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében megvalósuló projektek monitorozását és ellenőrzését intézkedésenként egy-egy közreműködő szervezet végzi. Korábban az Európai Szociális Alap (ESZA) által támogatott HEFOP-projektek esetében a szerződéskötést követően három szervezet együtt végezte az egy-egy intézkedéshez kapcsolódó monitoring feladatokat: a szakmai közreműködő szervezet (a foglalkoztatási és felnőttképzési projektek esetében az ESZA Kht.), az eljárásrendi monitoringért felelős szervezet (Foglalkoztatási Hivatal ESZA Főosztálya), valamint a pénzügyekért felelős közreműködő szervezet (Magyar Államkincstár). 2007. január 1-től ez megváltozik, egy intézkedést egy közreműködő szervezet kezel, így a HEFOP 1.3, 2.3, 3.4 és 3.5 intézkedései esetén mindent az ESZA Kht. intéz: a jelenlegi szakmai monitoring feladatok mellett az eljárásrendi illetve a pénzügyi monitoring ill. ellenőrzési feladatokat is ellátja.

A korábbi intézkedések mellett az ESZA Kht. vette át a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése”, a HEFOP 3.2 „A szakképzés tartalmi, módszertani és szerkezeti fejlesztése”, valamint a HEFOP 4.1 „Az oktatási és képzési infrastruktúra fejlesztése” intézkedések monitorozását is.

Mivel a változások számos ponton a Kedvezményezetteket is érint(het)ik, őket levélben is tájékoztattuk a változásokról, kapcsolattartójukról.

Az eljárásrendi módosításokból adódóan a HEFOP keretében az ESZA Kht. lebonyolításában megvalósuló projektek tekintetében a projekt végrehajtással kapcsolatos minden dokumentumot, így

• a Projekt Előrehaladási Jelentést és a hozzá kapcsolódó korrekciót és egyéb dokumentációt
• az Egyszerűsített Projekt Előrehaladási Jelentést
• a Záró Projekt Előrehaladási Jelentést és a hozzá kapcsolódó korrekció és egyéb dokumentációt
• a Fenntartási Jelentést és a hozzá kapcsolódó dokumentációt
• a Szerződésmódosítás dokumentumait,
• a Kérvényeket és bejelentő/tájékoztató leveleket
• és az egyéb dokumentumokat

postai küldeményként az alábbi címre kell küldeni:

ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht.
1146 Budapest, Hermina út 17.
vagy
ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht.
1385 Budapest, Pf. 818.

Ugyancsak megváltozott a személyes és telefonos kapcsolattartás rendje, a Kedvezményezett szervezetek projektjük minden ügyének tekintetében az ESZA Kht. adott programmal foglalkozó, kapcsolattartásra kijelölt munkatársát kereshetik munkanapokon 10-14 óráig.

Emellett továbbra is rendelkezésre áll az ESZA Kht. Strukturális Alapok Ügyfélszolgálata, melyet az 1/471-7696-os telefonszámon, az [email protected] e-mail címen, levélben, faxon valamint honlapunkon keresztül lehet elérni.

Reméljük, hogy a változások segítik a hatékonyabb projektmegvalósítást és elszámolást!


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere