Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 06. 02.

ARC+ „Te is tehetsz a szegénység ellen!”

2010. 06. 02. - Uniós
személyes kedvenceim közé teszem

Civil szervezetek jelentkezését is várják a 11. ARC lakossági óriásplakát-pályázathoz kapcsolódó ARC+ kategóriában, amelyet idén „A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve” jegyében hirdettek meg a szervezők. A pályaművek beküldésének határideje július 12., a nyertes plakátok pedig szeptember 2-22. között kerülnek kiállításra Budapesten az Ötvenhatosok terén.

A szegénység összetett társadalmi probléma, mely egyre több embert érint és ezáltal egyre több ember identitásának válik részévé. Kik élnek ma közöttünk szegénységben, és hogyan segíthetünk nekik? A közgondolkodásban elterjedt klisék a szegényekkel kapcsolatban egysíkúak és tarthatatlanok. Mindennapi életünkben megnövekedtek a kockázatok, bárki egyik napról a másikra elveszítheti állását, lakását. Ugyanakkor mindannyian tehetünk a szegénység ellen! Már a szegénység okainak és következményeinek felismerésével, a környezetünkben élőkre való odafigyeléssel is sokat tehetünk.

A szegénység mértéke csökkenthető, átöröklődése megakadályozható. 2010. a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve. Legfontosabb üzenete: A szegénység elfogadhatatlan, tegyünk ellene!

Hogyan boldogulnak a szegénységben élő emberek, mit jelent számukra a mindennapi létért való küzdelem? Hogyan oldják meg gondjaikat? Segíts felerősíteni a hangjukat! Mutasd be pozitív példán keresztül, hogyan lehet konkrétan tenni a szegénység ellen, a szegénységben és kirekesztésben élőkért! Alkoss plakátot modern vizuális megoldások segítségével!

A pályázati feltételekről a http://www.arcmagazin.hu/ oldalon tájékozódhat.
Témagazdák: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Európai Bizottság.


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere