Grafikában gazdag verzió
Utolsó frissítés: 2010. 05. 28.

Társaságunk bevezette a Pályázati Ügyvizsgáló intézményét

2010. 05. 27. – ESZA
személyes kedvenceim közé teszem

Az ESZA Nonprofit Kft. a pályázatkezelő szervezetek közül egyedüliként – szolgáltatói jellegét erősítve – bevezeti a Pályázati Ügyvizsgáló intézményét. Ez megteremti a lehetőséget a pályázók és kedvezményezettek részére, hogy a vélelmezett eljárási hibák, mulasztások kivizsgálásra kerüljenek.

A Pályázati Ügyvizsgáló az elégtelen vagy hibás intézkedések kivizsgálásával foglalkozik, azokban az esetekben intézkedik, ha az intézmény nem a rá vonatkozó jogszabályok alapján jár el, vagy azokat nem rendeltetésük szerint alkalmazza, nem tartja tiszteletben a helyes hivatali magatartásra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket, alapelveket. Kivizsgálja tehát az ESZA Nonprofit Kft. pályázatkezelésére vonatkozó beérkezett, más eljárás hatálya alá nem tartozó panaszokat.

Ilyen esetek lehetnek az adminisztrációs visszásságok, különféle visszaélések, a válaszadás elmulasztása, információközlés, adatszolgáltatás megtagadása, a mérlegelési jogkör jogszabályoknak nem megfelelő gyakorlása, vagy a késedelem, illetve a pályázókkal szembeni teljesíthetetlen, vagy nehezen teljesíthető elvárások.

Ennek értelmében például nem folytathat vizsgálatot jogszabály, vagy eljárásrend hatálya alá, valamint a közreműködő szervezet panaszkezelési feladatkörébe tartozó panaszok ügyében. Természetesen hatóságok, bíróságok hatáskörébe tartozó ügyekben sem járhat el.

A Társaság azt várja ezen intézkedéstől, hogy hamar kiszűrhetővé válnak a működésből adódó esetleges hibák, visszásságok és azok azonnali beavatkozással orvosolhatóak lesznek, a folyamatok gördülékenyebb működésének, a projektek könnyebb megvalósításának érdekében.

Bővebben a Pályázati Ügyvizsgálóról


Belépés

regisztráció
Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer hazai meghírdetésű pályázatokhoz Az NFÜ pályázati tájékoztató rendszere